Van Blanckendaell Park

Een leuk uitje waarbij de kleintjes zich gegarandeerd vermaken? Het Blanckendaell Park is een klein, mooi dierenpark in Tuitjenhorn (Noord-Holland en het ligt slechts op zo’n 8 kilometer afstand van Strand49. Het dierenpark heeft verschillende diersoorten, een grote speeltuin, een draaimolen, horecagelegenheid en een parktuin. Het ideale uitje voor de kleintjes dus!

Indeling van het dierenpark

Er zijn zo’n 70 diersoorten in het park. Van de Kapucijnaap tot de Prairiehond en van de Kaketoe tot de Koi Karper. Bij alle dieren staat van welk continent ze komen, op die manier is een uitje naar Van Blanckendaell Park ook nog eens leerzaam. Vooraan in het park krijg je een duidelijke plattegrond, zodat je precies weet waar je als eerste heen wil. Op de website kun je alle dieren vinden en informatie lezen over de diersoorten die verzorgd worden in Blanckendaell.

Museum

Naast alle dieren vind je op het park ook een grote speeltuin met een draaimolen en een treintje. De draaimolen en het treintje zijn tijdens de vakanties iedere dag geopend. Buiten de vakanties om alleen in het weekend. Check voor de meest actuele openingstijden van deze activiteiten in Blanckendaell altijd even de website. Naast deze buitenactiviteiten, bevindt zich op het dierenpark ook een museum. In dit museum staat een collectie van oude landbouwwerktuigen die verzameld zijn door een inwoner van Tuitjenhorn.

De geschiedenis

Het lijkt misschien gek, maar midden op het dierenpark bevindt zich een ouderwetse molen. Het Blanckendaell park is van origine een boerenlandschap en de molen is een erfenis uit die tijd. De molen is niet voor publiek toegankelijk, maar wel een goed afspreekpunt tijdens een wandeling over het dierenpark. Blanckendaell begon als klein dierentuintje (eigenlijk meer een kinderboerderij) met wat schapen, Bennetwallaby’s en lama’s. Uiteindelijk werd het aantal dieren uitgebreid met meer echte Nederlandse boerderijdieren, maar ook met exotische dieren. Op het park vind je ook een kinderboerderij.

Het Van Blanckendaell Park is het perfecte uitje met kleintjes. Vanaf camping Strand49 ben je er met de auto binnen ongeveer 10 minuutjes.