Sprookjeswonderland

Met het hele gezin op vakantie op Strand49 en zin om naar een pretpark te gaan? Denk dan eens aan Sprookjeswonderland. Het ligt wel iets verder van de camping, met de auto ben je er binnen een uur, maar het is zeker de moeite waard. Sprookjeswonderland is een kleinschalig pretpark geheel gericht op de kleinsten van de samenleving.

Over het park

Sprookjeswonderland is een mooi, klein pretpark in Enkhuizen. Er is een Sprookjesbos, er zijn diverse voorstellingen, een speeltuin, kinderboerderij, siertuinen en attracties. Zo vind je er een draaimolen, ponybaan en dobberbootjes. Maar er is ook een treintje en een attractie gebaseerd op de ‘Rattenvanger van Hamelen’. Echt alle sprookjes komen voorbij in dit Sprookjeswonderland!

Daarnaast vind je in het park een restaurant en andere kleinere horecagelegenheden. Het park is tijdens de zomer iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur en in het weekend van 10.00 – 18.00uur. Bekijk voor vertrek altijd even de meest actuele openingstijden via de website.

Hartje zomer

Is het hartje zomer en prachtig weer? Neem dan na je bezoek aan Sprookjeswonderland een duik in het IJsselmeer. Het openbare strand van Enkhuizen ligt op slechts honderd meter afstand van het park. Liever niet in open water zwemmen? Tegenover Sprookjeswonderland ligt recreatiebad Enkhuizerzand. Dit is het zwembad van de gemeente van Enkhuizen. Lekker om even af te koelen!

Minder mooi weer? Ook dat is geen probleem als je een bezoekje brengt aan Sprookjeswonderland. In het park zijn verschillende overdekte voorstellingen en attracties. Bovendien is er het restaurant wat overdekt is en is er een geheel overdekte picknickplaats.

De Camping

Kortom: Sprookjeswonderland is een zeer geschikt park voor de kleintjes op slechts een uurtje rijden afstand van camping Strand49. Het ideale uitstapje met kleine kinderen. Ze kunnen zich hier echt de hele dag vermaken!