Sloepennetwerk

Wist je dat het noorden van Noord-Holland uitermate geschikt is voor een tochtje op het water? Met het Sloepennetwerk vind je de mooiste vaarroutes. Dankzij dit initiatief kun je via de website of de mobiele app een mooie tocht plannen door heel Nederland. Sinds juni 2018 kun je deze routes ook plannen in het noorden van Noord-Holland; vlakbij Strand49 dus! Is er iets lekkerder dan op het water zijn tijdens mooie zomerdagen?

200 kilometer netwerk

In juni 2018 is het tweehonderd kilometer lange sloepennetwerk in Noord-Holland geopend. In het noorden van Noord-Holland is het grootste oppervlakte aan water in Nederland, dus het was vrij logisch dat deze route werd toegevoegd aan het Sloepennetwerk. Op de website van het Sloepennetwerk en de in de app vind je verschillende vaarroutes, van meerdaagse tot 1-daagse routes. Liever geen route die al vast ligt? Via de website kun je ook zelf een route maken die je leuk lijkt. Als je de route via de routeplanner maakt, zie je meteen welke interessante plekken en leuke restaurants je tegenkomt onderweg.

Boot huren bij Greenjoy

Bij Greenjoy huur je boten door heel Nederland en sinds de opening van het sloepennetwerk in Noord-Holland Noord is dit ook mogelijk in Alkmaar. Bij Greenjoy kun je terecht voor de verhuur van elektrische fluistersloepen. Een elektrische fluistersloep betekent dat je een boot huurt zonder geluid én zonder uitlaatgassen. Dus een win-winsituatie, want niet schadelijk voor het milieu. Het huren bij Greenjoy gaat ook iets anders dan je misschien gewend bent. Je huurt de boot via de website en krijgt dan de bevestiging en vaarinstructies per email. Daarna kun je met je telefoon de gehuurde sloep aan sms’en. Bij terugkomst kun je de sloep ook weer zelf aan- of uitzetten met je eigen telefoon.

Via de website reserveer je een boot en kun je heerlijk genieten van een dag (of meerdere dagen) op het water. De sloepen van liggen in Alkmaar ter hoogte van Mallegatsplein 12 in het centrum. Vanaf camping Strand49 ben je daar binnen een halfuurtje rijden. Een ideaal uitje dus!