Manege Noot

Gek op paarden? Bezoek dan eens Manege Noot in Callantsoog. Op deze manege kun je vrij rijden onder toezicht van een van de medewerkers, maar je kunt ook een les meedoen. Er worden lessen gegeven in verschillende stijlen paardrijden. Je kunt meedoen zonder dat je lid bent van de manege! De camping ligt slechts op een kwartiertje afstand van deze manege en er is voor de paardenliefhebbers genoeg te doen. Bovendien kun je er al ponyrijden vanaf 6 jaar.

Paardrijden op het strand

Liever een buitenrit volgen? Ook dat is mogelijk op een van de veertig paarden en pony’s die de manege heeft. Er worden strandritten georganiseerd onder begeleiding van een van de instructeurs. Hiervoor geldt een minimale leeftijd van 12 jaar en voldoende rijervaring. Veiligheid voorop! De buitenritten vinden ’s ochtends vroeg plaats en je moet hiervoor altijd een afspraak maken.

Materialen

Paardrijden zonder de juiste materialen is toch lastig. Bij Manege de Noot kun je daarom ook een helm en paard rijlaarzen huren. Dit kost 1,- per uur per helm of per paar laarzen. De manege heeft verschillende indoor en outdoor mogelijkheden om te rijden. In alle hallen – dus ook buiten – kan het hele jaar door gereden worden. Kom je met de kinderen en ben je zelf niet zo’n fan van paardrijden? In de kantine kun je op ze wachten onder het genot van een kopje koffie, thee of fris en bij mooi weer kun je ook plaatsnemen op het terras.

Kortom: de manege is het ideale uitstapje met kinderen die gek zijn op paarden. Bovendien is het maar een kwartiertje rijden met de auto vanaf de camping.