Klimpark De KlimVallei

Aan de rand van Den Helder, gelegen in Mariëndal, vind je de KlimVallei . Een eco-klimpark waar je op 4 tot 8 meter hoogte verschillende hindernissen moet overwinnen. Een fantastisch uitje voor jong en oud! Vind je het klimmen eng? Je kunt er ook een kano, longboard of Sup huren. En je bent er met de auto binnen een halfuurtje vanaf de camping!

Natuurbewust

Zoals eerder gezegd is Klimpark de KlimVallei een eco-klimpark. Dat betekent dat alle obstakels gebouwd zijn met duurzame materialen en dat er rekening is gehouden met de natuur. Uiteraard hebben alle Klimvallei instructeurs de juiste papieren en houden ze iedereen goed in de gaten.

Niet zo’n held in klimmen? Er is genoeg te doen voor iedereen in de omgeving van de KlimVallei. Voor de jongsten bevindt zich op honderd meter afstand de Helderse Vallei. Dit is een bezoekerscentrum met kinderboerderij en een blote voetenpad. Je kunt hier heerlijk wandelen en op warme zomerdagen kun je afkoelen in het aangrenzende bos of de zee op een kilometer afstand van het klimpark. Uitgespeeld? Ga dan voor een lekkere pannenkoek in het Pannenkoekenhuis ‘De Pannenkoekenvallei’, wat op vijftig meter afstand van het park ligt.

Van beginner tot gevorderde

De KlimVallei heeft vier verschillende klimparcours. Er is een parcours op 4 meter hoogte, deze is goed te doen en eigenlijk geschikt voor iedereen. Er is een parcours op 4-6 meter hoogte, deze wordt ook wel uitdagend genoemd. dan zijn er nog twee parcours op 8 meter hoogte, waarvan er een inspannend en een zwaar is. Op die manier is de KlimVallei dus echt voor iedereen geschikt. Vanwege veiligheidsoverwegingen zijn er bepaalde kledingtips en regels om de veiligheid te garanderen. Check hiervoor de website van het klimpark.