Callantsoog

Uitgebreid badderen, zonnen of wandelen kan op het strand van Callantsoog. Ook in het dorpscentrum is het goed toeven.

Schoon strand

Wie aan Callantsoog denkt, denkt aan strand. Deze heerlijk rustige badplaats aan de Noordzee is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en voor fervent watersporters. In de zomer ben je gegarandeerd van een lange, zonnige dag, en in het najaar kunt u hier urenlang struinen en een frisse neus halen langs het kilometerslange strand. Als een van de oudste familiebadplaatsen van Nederland trekt Callantsoog ieder jaar weer een gevarieerd publiek, wat het dorp een van de gezelligste plaatsen van Noord-Holland maakt.

Watersporten

Wie op zoek is naar een actief dagje uit, is aan de kustlijn bij Callantsoog op de juiste plek. Het strand is een walhalla voor kitesurfers, strandzeilers en vliegeraars. Paardrijden is ook mogelijk, ofwel met uw eigen paard, ofwel met een paard van een manege in de regio, gelegen tussen Callantsoog en Den Helder. Hoe ervaart u het echte gevoel van vrijheid nou beter dan tijdens een strandrit? Ook fietsen kan in de omgeving van Callantsoog uitstekend. Toeren kan eindeloos door de duinen, natuurgebieden en dorpskernen van de omringende badplaatsen.

Strandpaviljoen Woest

Even op adem komen kan bij Strandpaviljoen Woest. Bij dit gezellige café/restaurant kunt u terecht voor lunch, diner en borrel. Zowel bij regenachtig ‘uitwaaiweer’ als bij zonnig strandweer is het hier heerlijk zitten. Het strandpaviljoen heeft een ruim opgezet terras buiten en een sfeervolle inrichting binnen. Even snel een drankje tussendoor voordat je snel weer verder surft, een welverdiende lunch na een ochtendwandeling met de hond of een uitgebreid diner na een zwoele stranddag: bij Woest kan het allemaal.