Amsterdam

Onze hoofdstad! Hoe vaak je er ook komt, je raakt er niet uitgekeken. Met de trein of auto ben je vanaf onze camping al binnen een uurtje in Amsterdam!

Geen dag is hetzelfde

Bewonder het Paleis op de Dam, bezoek een paar winkels in de Kalverstraat, breng een eerbetoon aan ’s lands bekendste volkszangers op het met standbeelden gevulde Johnny Jordaanplein en sluit af met een terrasje in de populaire wijk de Pijp. Of doe het helemaal anders en vaar het IJ over naar de upcoming buurten van Noord om daar de oude volkswijken te bekijken. Wat we maar willen zeggen: in Amsterdam kun je alle kanten op en geen dagje uit is hetzelfde!

Veel musea

Amsterdam huisvest vele bekende grote musea, zoals het prachtige imposante museum waar de wereldberoemde Nachtwacht van Rembrandt te zien is. Wie meer van moderne kunst houdt, kan zijn hart ophalen in het Stedelijk Museum, dat in 2016 weer open is gegaan na een lange renovatie. Ook de kleinere musea zijn zeer de moeite waard, zoals Tassenmuseum Hendrikje, het Amsterdam Museum en Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Veelzijdig Amsterdam

Bij mooi weer is alleen het wandelen door Amsterdam al een genot. Wanneer je de hoek van een straat om gaat, kan het beeld zo weer totaal anders zijn – zo divers is de hoofdstad. Ook de vele parken, stadstuinen en dierentuin Artis zijn heerlijk om doorheen te dwalen bij goed weer. Amsterdam is vanaf Strand49 uitstekend te bereiken, zowel met de auto (let dan wel op soms hoge parkeerkosten, met name in het centrum van de stad en de omliggende wijken) als met de trein.