• Avontuurlijk dagje uit? Outdoorpark Alkmaar ligt op een halfuur rijden afstand

  In de vakanties speciale activiteiten voor kinderen.

Omgeving Sint Maartenszee

Ontdek de leukste en verrassendste uitjes in Noord-Holland. Trek erop uit met het hele gezin. Ga voor een dagje avontuur in outdoor watersportpark Skeef, een lekkere wandeling in de Schoorlse Duinen of voor de allerkleinsten een bezoekje aan Sprookjeswonderland. Maar ook een dagje dierentuin, vanaf een fluisterbootje Alkmaar ontdekken of een dagje Volendam behoren tot de mogelijkheden. Wat je ook kiest: in de buurt van Strand49 is genoeg te doen voor iedereen.

ANWB CAMPING VAN HET JAAR VERKIEZING

STEM NU

18 AUGUSTUS GONDELVAART IN KOEDIJK

DONDERDAG KUNSTMARKT BERGEN

15 AUG AVONDWANDELING/ ABENDWANDERUNG

DUINEN SINT MAARTENZEE
Aanvang: 19.30 uur. Duur: ±1,5 uur. Deelname: Volw. X 5,00 en kinderen tot 12 jaar

X 2,50. Aanmelden via 072-5093352. Trek stevige wandelschoenen aan. Wandelexcursie

DE ZONNETREIN IN DE SCHOORLSE DUINEN

Aanvang 11.00 en 15.00 uur. Duur: 1,5 uur. Deelname: X 10,00 p.p.

Voor een ieder die de Duinen op een andere wijze wil zien. Ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Reserveren via tel. 072-5093352 noodzakelijk.

Aanvang: 10.15 uur. Duur:± 2,5 uur. Deelname: X 69,50 p.p. ONLINE aanmelden. OP DE SEGWAY MET DE BOSWACHTER

Op de Segway door de duinen is een heerlijke ervaring. Na een kwartiertje introductie kan een ieder vanaf 16 jaar op de Segway rijden

Verken bijvoorbeeld het achterland met uitgesproken plaatsen als Medemblik, Enkhuizen, Alkmaar en het pittoreske Bergen. Ook Amsterdam ligt binnen handbereik.

Ook voor de natuurliefhebber is Strand49 de ideale vakantiestek. Houdt u van wandelen? Dan kunt u vanaf Strand49 te voet heerlijk uitwaaien in de mooie duinen. Uw hond mag mee! Daarnaast kunt u zich uitleven op de vele fietsknooppuntenroutes en andere fietsroutes.

 • Fietsen
 • Wandelen
 • Relaxen
 • Hondvriendelijk
 • Naaktstrand
 • Noordzeekust
 • Gezinsvakantie

Het genieten kan beginnen, reserveer nu direct online of neem contact met ons op!

Andere uitstapjes

Ga je liever een dagje naar een leuke stad of dorpje in de buurt van Sint Maartenszee? De volgende plaatsjes zijn zeker aan te raden!

 • Den Oever. Dit is een gezellig havenplaatsje. Bekend vanwege: de Visafslag, robbentocht over de Waddenzee en de garnalentochten.
 • Den Helder. Deze plaats heeft verschillende trekpleisters, waaronder het Marinemuseum, de vissershaven, Fort Kijkduin, reddingsmuseum en diverse andere musea.
 • Schagen. Een zeer gerschikte winkelstad! Je kunt er gezellig overdekt winkelcentrum, vindt er de folkloristische Westfriese Markt, gezellige terrasjes en (pluspunt) je kunt er gratis parkeren.
 • Enkhuizen. Een pittoresk stadje met onder andere het Zuiderzeemuseum, Sprookjeswonderland
 • Hoorn. De moeite waard om te bezoeken! Het is een prachtige oude stad met een aantal musea. Daarnaast vind je er veel waterrecreatie en zijn er veel goede uitgaansmogelijkheden.
 • Broek op Lange Dijk. Hier vind Museum de Broeker Veiling; de oudste groenteveiling van Nederland.
 • Alkmaar. Dit is een mooie oude stad met op vrijdagmorgen de kaasmarkt. Verder zijn er verschillende musea en kun je – zoals hierboven al aangegeven – een boottocht door de grachten boeken.
 • Amsterdam. Onze hoofdstad! Altijd leuk voor een heerlijk dagje uit. Met de trein of de auto ben je er binnen ongeveer 1 uur.

Ook zijn er in de buurt van Sint Maartenszee verschillende kleine musea die de moeite waard zijn, zoals het parfumflessenmuseum, het poppenmuseum, stoommachinemuseum. Liever naar een overdekte speeltuin? In de buurt vind je de Holle Bolle boom, de Goudvis en Tulpenland.

Dit zijn slechts enkele van de highlights. Rondom Strand49 is nog veel meer te beleven, maar dat kun je beter zelf komen ervaren!

Evenementen 2018

Rondom Strand49 worden vanaf april tot eind september 2018 veel evenementen georganiseerd. Een aantal treft u hier aan.

Bekijk alle evenementen uit 2018
Menu